question



Active/Passive Voice Questions

Choose the word which conveys the OPPOSITIn the following question sentence is given in Direct / Inditrect speech. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Indirect /Direct speech.

Refer the above for the Questions 1 to 20 In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 121 to 140
121. The men had constructed the bridge.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The bridge was being constructed by the men.
Explanation:


122. I cannot draw this picture.




SHOW ANSWER
Correct Ans:I cannot draw this picture.
Explanation:


123. A letter has been written by me.




SHOW ANSWER
Correct Ans:l had Written a letter.
Explanation:


124. Will Motin be helped by us




SHOW ANSWER
Correct Ans:Will Motin help us?
Explanation:


125. I shall write a letter.




SHOW ANSWER
Correct Ans:A letter is written by me.
Explanation:


126. They have cut all the telephone wires.




SHOW ANSWER
Correct Ans:All the telephone wires had been cut.
Explanation:


127. One must keep one's promises.




SHOW ANSWER
Correct Ans:One's promises are kept.
Explanation:


128. The Army chief punished his subordinate.




SHOW ANSWER
Correct Ans:His subordinate is being punished by the Army chief.
Explanation:


129. Our almighty will bless wise men.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Our almighty will bless wise men.
Explanation:


130. We should not encourage indiscipline.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Indiscipline should have not encouraged by us.
Explanation:


131. Are you not revising your lessons?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Are your lessons not be revised by you
Explanation:


132. Who gave you ice-cream?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Who has given you ice-cream?
Explanation:


133. Robin would draw a picture in the competition.




SHOW ANSWER
Correct Ans:In the competition Robin would be drawn a picture.
Explanation:


134. One of the girls in the class will sing the national anthem at the end of the function.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The function will end, a girl will sing national anthem at the end of the function.
Explanation:


135. The ringing of the alarm clock startled me from the deep depths of slumber.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The alarm clock rang, startled and awakened me from sleep.
Explanation:


136. The doctor bandaged the arm of the injured man.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The doctor bandaged the arm of the injured man.
Explanation:


137. Deforestation has reduced rainfall in the tropical lands.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Reduced rainfall deforested the tropical lands.
Explanation:


138. Open the window.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Window is opened.
Explanation:


139. I was sanctioned the loan by the office.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The office sanctioned loan to me.
Explanation:


140. By now the winners will have been felicitated.




SHOW ANSWER
Correct Ans:They will have been felicitated the winners by now.
Explanation:








SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment